پلاستیک مهندسی

سالیان سال است که پلاستیک ها به جزو جدایی ناپذیر زندگی بشر تبدیل شده اند. به صورتی که قسمت عظیمی از لوازم اطراف ما از پلاستیک ساخته شده است . کافیست هر جا که باشید ، نگاهی به اطراف خود بیاندازید تا قطعات زیاد پلاستیکی در لوازم مختلف مشاهده نمایید . یکی از پلاستیک هایی که طی سالیان اخیر ، با استقبال بیشماری از صنعت گران مواجه شده است، پلاستیک های مهندسی میباشند در این مقاله از گروه آی تی بهساز پلیمر به بررسی این نوع پلاستیک ها میپردازیم ، تا انتها همراهمان باشید.

پلاستیک های مهندسی

پلاستیک های مهندسی

 

پلاستیک های مهندسی، پلیمر هایی میباشند که با بالا رفتن دما، بدون تغییر شیمیایی ذوب میگردند. این پلیمر ها را میتوان به دفعات ذوب و مجددا منجمد کرد ، همین ویژگی ، جزو مهمترین ویژگی های پلاستیک های مهندسی میباشد که آن ها را 100% قابل بازیافت کرده است . تحقیق و پژوهش در مورد ساخت پلاستیک های با استحکام مهندسی ، جزو شکوفا ترین زمینه ها در صنایع شیمیایی جهان میباشد. کشوری مانند کشور عزیزمان ایران ، که دارای ذخایر نفتی و صنایع پتروشیمی ، میتواند بوسیله برنامه ریزی های دقیق ، در صنایع شیمیایی ، پیشتاز باشد. انتقال از فروش نفت به فروش محصولات و فرآورده های شیمیایی، از لحاظ اقتصادی ، تحول بسیار عظیمی برای کشور در پی خواهد داشت.

 

پلاستیک های مهندسی فقط حدود 10% تولید سالانه صنایع پلاستیک را تشکیل میدهند و حدود چهارپنجم این تولید سالانه ، پلاستیک های روزمره هستند که در صنایع ساختمان و بسته بندی بکارمیروند و در کل عبارتند از : PS ، PVC ، PE  ، PP

 

PS ، PVC ، PE  را پژوهشگران آلمانی و انگلستانی در دوران طلایی ابداع پلاستیک ها در دهه 1930 میلادی اختراع کردند، PP در اواخر دهه 1950 در ایتالیا ابداع شد ، در کل میتوان گفت پلاستیک ها از لحاظ مصرف، در 70 سال گذشته ، سریع تر از هر ماده ساختمانی دیگری رشد کرده است و رشدی سریع تر متریالی نظیر چوب و شیشه و فولاد داشته است .

 

تعریف پلاستیک هایی که به پلاستیک های مهندسی شناخته میشوند همیشه آسان نبوده در کل تمایز آن ، به فرآیند تولید ماده ، بکارگیری از مواد افزودنی جهت افزایش استحکام ، یا خصوصیات ویژه دیگر بستگی دارد.

به کمک سه ویژگی کلیدی میتوان پلاستیک های مهندسی را تعریف نمود:

1 ) کاربرد

2 ) کیفیت

3 ) قیمت

یک ماده پلاستیکی هنگامی مهندسی است که بعنوان جزئی از ساختار استفاده گردد که تولید آن نیازمند دقت بسیاری میباشد. این ماده بایستی دارای استحکام کافی باشد و همچنین دارای ویژگی های دیگری نظیر مقاوم به گرما باشد. سومین موضوع قیمت آن است. قیمت پلاستیک های مهندسی بیشتر از سایر پلاستیک ها میباشد. به عنوان مثال اگر بلفرض قیمت پلاستیک های استاندارد میان 700 تا 2000 دلار به ازای هر تن باشد ، در حالی که غالبا پلاستیک های مهندسی حداقل 3000 دلار در تن و در برخی گونه های خاص آن تا 30000 دلار به ازای یک تن میباشد.

 

آشنایی با پلاستیک های مهندسی

پلاستیک های مهندسی جزو شاخه ترموپلاستیک ها بشمار می آیند. پلاستیک های مهندسی ، گونه ای مواد پلاستیکی با دوام و بسیار مقاوم هستند که همانطور که گفته شد گران تر میباشند. با توجه به مقاومت بسیار بالای این نوع پلاستیک ها، از آن ها در صنعت تولید به فراوانی استفاده میکنند. جنس بدنه بسیاری از لوارم خانگی نمانند یخچال ، تلویزیون و ماشین لباسشویی و … از پلاستیک های مهندسی ساخته میشوند. علاوه بر این ، پلاستیک های مهندسی توانایی تحمل گرما را داشته که آنها را به عنوان ماده ای مناسب جهت ساخت ظروف و بسته بندی تبدیل نمود. از پلاستیک های مهندسی میتوان چندین بار استفاده کرد بطوریکه این ماده را میتوان به آسانی میتوان تا نقطه ذوب گرم نمود و خنک کرد و دوباره بدون هیچ خدشه قابل توجهی به ماده وارد شود مجددا گرم کرد. این ، دقیقا همان خاصیتی میباشد که پلاستیک های مهندسی را 100% قابل بازیافت نموده است.

موادی که به نام پلاستیک های مهندسی شناخته میشوند شامل پلی کربنات و بیشتر پلی آمید ها هست . پلی آمید ها را اغلب به عنوان نایلون میشناسند و همچنین ABS و برخی از گونه های خاص PP، و برخی از گونه های ویژه از پلاستیک هایی شامل پلی فنیلن اکسید ، پلی بوتیلن ترفتالات ، برخی از انواع پلی اتیلن ترفتالات و پلی‌ اترسولفون ، و آلیاژهای پلی‌فنیلین اتر جزو گروه پلاستیک های مهندسی قرار دارند. تمامی این مواد جزو ترموپلاست ها ( گرمانرم ) هستند . با فرآیند بازگشت پذیر و سرد و گرم کردن ، این مواد را میتوان شکل داد و سخت کرد و مجددا نرم کرد و شکل داد و سخت کرد.

خانواده دیگری از پلاستیک های مهندسی وجود دارند که شامل ترموست ها یا پلاستیک های گرما سخت است . در فرآیند تولید ، این پلاستیک ها بر اثر گرما به صورت برگشت ناپذیری سخت میشوند و نمیتوان با گرمای مجدد آن ها ، دوباره آن ها را گرم و شکل داد . از مزایای مهم پلاستیک های مهندسی ، امکان استفاده مجدد آن ها در روش های تولید خودکار میباشد که در آن ها قطعات را میتوان با سرعت بیشتر و هزینه کمتر در مقایسه با مواد سنتی مانند فولاد و آلومینیوم قالب گیری کرد و شکل دهی کرد. از آنجا که تولید کنندگان به آسانی میتوانند خصوصیات پلاستیک های مهندسی را تغییر دهند، این مواد به خوبی با روند امروزی تولید مناسبت و مطابقت دارند. 

در ادامه به بررسی 6 نوع از مهمترین پلاستیک های مهندسی میپردازیم تا انتها همراهمان باشید :

آکریلونیتریل بوتادین استایرن  Acrylonitrile butadiene styrene) ABS)

ABS نوعی پلاستیک مهندسی با ساختار آمورف میباشد این ماده بخاطر مقاومت و سختی بالایی که دارد در مصارف گوناگونی نظیر ساخت لوازم خانگی به وفور مورد استفاده قرار میگیرد . دمای ذوب این ماده پایین بوده و استفاده از آن در فرآیند تولید قالب تزریق یا چاپ سه بعدی بر روی دستگاه ها بسیار ساده میباشد.

 

 

 پلی فنل (Polyphenel)

پلی فنل که به آستانه دما بالا معروف میباشد ، ماده اولیه رایج در صنعت مهندسی پلاستیک میباشد از این ماده جهت تولید دستگاه های قهوه ساز و ماشین لباسشویی و سشوار و … استفاده میکنند.

 

پلی استر (Polyester)

پلی استر ، یک ترکیب شیمیایی منحصر به فردی است که میزان عایق بندی آن بسیار بالاست. پلی استر ها نتنها در صنعت پوشاک مفید است ، علاوه بر آن بخاطر عایق بندی خوب آن میتواند در صنعت الکترونیک هم مفید باشد.

 

 

 پلی اکسمتیلن (Polyoxmethylene)

پلی اکسمتیلن ماده ای میباشد با مقاومت بسیار بالا و باور نکردنی و در عین حال سبک و حساس . از این ماده جهت ساخت ابزار و دنده های مکانیکی مورد استفاده قرار میگیرد.

 

پلی آمید (Polyamide)

پلی آمید پلیمری میباشد که به 2 صورت طبیعی و مصنوعی یافت میشود و پلی آمید در واقع یک ابر مولکون است که از تکرار زنجیره پلی آمیدها در کنار یکدیگر تشکیل میشوند

 

 پلی کربنات (Polycarbonat)

این نوع پلیمر مهندسی بسیار مستحکم میباشد و دارای استحکام فلزی میباشند، به همین دلیل به پلیمر های فلزی نیز معروف میباشند. پلی کربنات ها ( PC ) در صنایع فناروی مورد استفاده قرار میگیرد و از PC در دستگاه پخش و DVD قطعات کامپیوتر و … مورد استفاده قرار میگیرند.

 

فواید پلاستیک های مهندسی 

از مهمترین خصوصیات پلاستیک های مهندسی میتوان به مقاومت در مقابل حرارت ، مقاومت مکانیکی و دوام و استحکام بالا اشاره نمود ، هر یک نوع از پلاستیک های مهندسی دارای ترکیب منحصر به فردی میباشد که نوع کاربرد آن را متفاوت میکند. مثلا پلی کربنات دارای مقاومت بالا در برابر ضربه و پلی آمید ها بسیار مقاوم در مقابل سایش میباشد. 

 

 

 

🛑دستگاه ها و خط تولید های ساخت گروه صنعتی بهساز پلیمر 🛑

✅ سازنده و تولید کننده تجهیزات گازگیر، میکسر، مکنده مواد و گیربکس اکسترودر و سیلندرمارپیچ

✅سازنده و تولید کننده تجهیزات و ماشین آلات صنایع پلاستیک (ظروف یکبار مصرف پلاستیکی و گیاهی )

✅ دستگاه تولید ورق ژئومبران و دستگاه تولید ورق استخر کشاورزی

✅دستگاه تولید سینی نشا و شانه میوه

دستگاه گرانولساز مواد   PP.PE.PS.ABS.PET رشته ای تک و دو مرحله     عدسی . واتر رینگ . هوا خشک

✅سازنده دستگاه تولید ورق PP و PS و ABS و PE وPET

اکسترودر تک مارپیچ PS.PP.PE و اکسترودر دومارپیچ موازی پارالل

✅دستگاه تولید درب لیوان یکبار مصرف کاغذی، قهوه ، اسپرسو، پنیر و ماست شفاف PET

 

لیست قیمتهای مختلف قطعات مختلف خط تولید دستگاه ظروف یکبارمصرف

گروه صنعتی بهساز پلیمر با بیش از 20 سال سابقه درخشان در زمینه ساخت ماشین آلات صنایع پلاستیک و گرانوساز فعالیت داشته و آماده ارائه و فروش دستگاه ظروف یکبار مصرف  در ظرفیت ها و سایز های مختلف میباشد

برای اطلاع از قیمت **   ماشین آلات صنایع پلاستیک و تجهیزات جانبی آن  *** با شماره زیر در تماس باشید

 

گروه صنعتی بهساز پلیمر 

09122203855

 

 

 

0 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

می خواهید در گفت و گو شرکت کنید؟
خیالتان راحت باشد :)

دیدگاهتان را بنویسید

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *